2_edited2

mine

Hello, mă numesc Beniamin Binder și activez astăzi în domeniul complex al fotografiei, în principal editare foto, având clienți din întrega lume. Aici se pot vedea lucrări de-ale mele: benbinder.ro. Iar aici, câteva recenzii de la clienții mei: freelancer.com/u/benbinder. Prin cartea autobiografică “Luptă pentru visul tău” povestesc drumul meu către atingerea acestui scop, de a trăi din pasiunea mea. Doream să îmi câștig existența din artă (desen, pictură și mai apoi din fotografie) dar nu credeam că acest lucru este posibil, pentru că societatea spunea altceva. Chiar dacă pasiunea mea pentru artă era adânc înrădăcinată în mine, am hotărât să studieze ingineria, lucrând 2 ani în domeniu, ca, ulterior, să îmi deau demisia și să revin la prima dragoste și am ales arta fotografică. Nu a fost un drum ușor, dar a meritat. Astăzi fac ceea ce-mi place, când îmi place și unde îmi place. Dar și câștig mai consistent ca atunci când lucram ca inginer.

tiparita2

Carte

Cartea nu este despre “12 pași cum să devii milionar peste noapte”. Nu este nici despre un număr magic de principii, nici despre mulți bani și nici despre rezultate rapide.
Nu este depre “apucă-te de foto” sau “apucă-te de freelancing”, ci mai degrabă despre “descoperă ceea ce îți place să faci, și perfecționează asta, transformând-o într-o sursă de venit.
Nu cred în chestii universal valabile sau în chestii absolute (în general, nu în cazuri izolate), așa că e posibil ca unele lucruri să nu ți se potrivească sau să nu corespundă cu ceea ce vrei să faci. Pe de altă parte, nu te poți aștepta la rezultate diferite de ale unei persoane care abia trăiește de la o lună la altă, ascultându-i sfaturile pe care ți le oferă în domeniul financiar. Sau, ascultând sfaturi legate de vocație/carieră de la o persoană care abia așteaptă weekend-ul sau concediul, și merge cu silă la “scarbici”. Nu poți pretinde să ai rezultate diferite de ale ei.

În carte povestesc drumul meu spre transformarea visului meu în realitate. Hobby-ul meu în sursă de venit. Că venitul este mult mai consistent ca atunci când lucram ca inginer, este un bonus inevitabil. Am inclus și copilăria, pentru a vă putea face o idee că nu contează de unde vii, ci încotro te îndrepți. Cartea oferă îndrumări în a-ți descoperi pasiunea și se adresează celor care doresc cu adevărat să facă ceea ce le place și să trăiască din asta, dar și celor care nu merg cu plăcere la serviciu, iar ceea ce fac nu le aduce împlinire. Prin “Luptă pentru visul tău” doresc să inspir și să încurajez pe cât mai mulți care doresc să își transforme pasiunea în afacere, o oportunitate viabilă, eu însumi fiind dovada vie că acest lucru este posibil dacă îți dorești cu adevărat, aducând argumente în sensul ăsta, bazate pe experimente sociale.

copertă

Titlul “Luptă pentru visul tău”

Cuvântul “luptă” exprimă mai mult decât o chemare la acțiune. Acest cuvânt l-am ales foarte precis. El dorește a exprima lupta unui gladiator în arenă, lupta unui soldat de pe front, sau, cel mai bine, lupta soldațiilor care, la ordinele războinicului au trebuit să dea foc la corăbiile lor, când au debarcat pentru a-și înfrunta inamicul, care era numeric superior. Așa că exista o singură variantă de a se întoarce în viață acasă: să câștige lupta. Și au câștigat.
Lupta o văd ca pe o mărșăluire drept înainte. Un gladiator care n-are unde să se ascundă în arenă, ci singura opțiune pe care o are, e să câștige. La fel ca un luptător de Arte Marțiale Mixte, care nu are altă variantă de scăpare din cușcă, decât să își înfrunte adversarul, oricare ar fi el. Deci, o concentrare maximă și îndreptare direct către țintă, indiferent de ce se întâmplă în jur sau de ce încasează.

Cuvântul “pentru” exprimă o cauză, un scop, și care este:

visul” – care, în opinia mea e chintesența titlului și a cărții implicit. Visul-în primul rând e singular. Articulat. Precis. Nu am ales “visele” pentru că aici e vorba de concentrarea pe un singur lucru pentru ca întreaga energie să fie asimilată de acest unic receptor: visul. Dacă ne-am distribui energia spre mai multe domenii, rezultatul nu ar mai fi la fel ca atunci când ne concentrăm toată energia către un singur domeniu. Pentru că, dacă ne concentrăm energia pe mai multe domenii, fiecărui domeniu i se va atribui o parte din energia totală pe care o avem, iar rezultatul va fi pe măsură.
Exprimă mai mult decât o dorință. Este ceva care parcă e din altă dimensiune, ceva ce pare imposibil de atins, o iluzie, o aspirație. Cu toate astea, el devine realitate ca și rezultat al acțiunilor noastre. Aici mă refer la acel vis la care te gândești înainte să adormi și cu care te trezești în gând. Acel vis, la care meditezi mereu în clipele de liniște. Este acea pasiune de care nu te poți desprinde.
Zborul pe lună sau în spațiu a fost un vis odată. Și nu este singurul care a fost realizat de oameni care au continuat să încerce când nu mai era nicio speranță. Au realizat ceea ce era considerat imposibil.

tău” – foarte important. Visul tău! Nu visul neîmplinit al părintilor care și-au dorit să devină altceva iar acuma încearcă să își îndeplinescă visul prin copii lor. Nu visul impus sau sugerat de prieteni, neamuri, colegi, vecini. Nici măcar visul venerat de societate. Pentru că tu îți vei petrece o mare parte din timp la acel loc unde îți vei câștiga existența, și în care poate nu te regăsești, sau care îți provoacă silă, nu ei.

Mâinile de pe copertă

De ce am ales să pun niște mâini și nu fața mea? Pentru că ele exprimă acțiune, hărnicie, a lucra, a face ceva care să te ducă mai aproape de visul tău, și nu a sta pasiv ca cineva să te descopere.
Poza este cumpărată de pe www.istockphoto.com. Sunt mâinile unui boxeur. Acele bandaje se pun pentru protejarea încheieturilor și a oaselor dar și a pielii, iar peste vin mănușile de box. Am ales poza asta pentru că de câțiva ani mă pasionează artele marțiale și sportul individual în general. De obicei mă inspiră sportivii, dar mai ales cei de arte marțiale, pentru că am o grămadă de învățat, făcând paralela către orice business. Ei se antrenează zilnic. Sunt dedicați, pasionați, disciplinați și dau tot ce e mai bun din ei. Nu au scuze. Ei știu că rezultatul se datorează acțiunilor lor. Nu învinuiesc pe nimeni și nimic. Îi dau deseori ca exemplu, celor care zic că dacă vrei să faci bani trebuie să faci ilegalități. Și dacă le zic doar: Simona Halep, apare tăcerea.

Logo_600x600

logo (simbol vultur)

Pentru mine vulturul reprezintă simbolul suprem al libertății. Nu este o oarecare pasăre, ci e vulturul care trăiește în masivele muntoase la altitudini mari, deci e și un simbol al puterii. Îmi place și leul ca simbol, dar el e limitat în ceea ce privește explorarea spațiului aerian. De acolo, din văzduh, ai o cu totul altă perspectivă: bogată, cuprinzătoare. Singura limită a lui ar fi să stea sub apă, dar cu o masca de oxigen, se rezolvă 🙂
El nu e îngrădit de ceva, e liber să zboare când vrea, unde vrea. Și nici nu trăiește în stoluri, deci încă ceva în care mă regăsesc. Singurele limite pe care le am sunt cele auto impuse, și acțiunile cu consecințe penale, de care încerc să mă feresc.
Simbolul/logo-ul este o creație proprie inspirată din mai mulți vulturi.

ilustrate magnetice

Design-ul ilustratelor magnetice l-am creat în 2014, la câteva luni după ce mi-am dat demisia, atunci când am început să scriu și cartea “Luptă pentru visul tău”. Sunt citate pe care le-am colecționat din 2011, de când am început PFA-ul. Le aveam peste tot prin cameră; sau atelier, nu știu cum să îi zic, pentru că noaptea era dormitor și ziua atelier 🙂
Nu cred că funcționează la toată lumea, nu cred în lucruri universal valabile, doar că pe mine m-au ajutat enorm să depășesc anumite bariere și obstacole, văzând că și alții au trecut pe acolo. Sper ca și pe tine.
La 10×10 cm(mai mare decât o jumătate de bancnotă de 50€) sunt destul de mari pentru a fi lizibile de la o depărtare considerabilă. Fiind magnetice, se prind ușor de suprafețele metalice a obiectelor din casă fie că e vorba de seif sau dulapul pentru arme. Dar pot fi așezate și la birou sau rezemate de oglindă.